от Tammy Leytham
Ентусиастите на Fat Bike удариха програмата в Световното първенство на Borealis Fat Bike, проведено на 15-17 януари в ранчото на Jackson Fork в Бондюрант, Уайо, близо до Пинедейл.
Сняг. Пясък. Кал. Това не са повърхности, велосипедистите обикновено преминават. Освен ако не е на дебел мотор.

В слънчева събота в средата на януари с температури точно при замръзване, ездачите се подреждаха за световните първенства на Fat Bike Borealis Borealis, които се търкаляха по заснежената пътека с Wyoming, както и сортовете на планината Wind River, които се очертават в далечината.

С 3,8- до 5-инчови гуми, както и широки джанти, мастните велосипеди се произвеждат този тип зимна езда.

Пандемията предизвика промяна в Световното първенство на Бореалис през 2021 г., което се премести от къщата си в Crested Butte, Колорада, в ранчото на Jackson Fork с 1200 акра в близост до Пинедейл, Уайо. Заради Ковид-19, тазгодишното събитие проведе 75 ездачи, В сравнение със 175 състезатели само в елитната дивизия миналата година.

„През една ковална година бяхме възхитени от избирателната активност“, заяви Стив Качмарек, изпълнителен директор, както и създател на Borealis Fat Bikes.

“Модификацията на местоположението беше страхотна”, каза той. „Всичко беше ново, така че наистина се почувства отлично да гледате напред към нов курс, нови хора, нова природа, нов спонсор на бира и др. Pinineal беше повече от приветлив за всички състезатели, както и наистина разточиха килима за нас. ”

Едно нещо, което не се е променило от началото на събитието през 2015 г., е забавната атмосфера на празника.

Докато повечето участници носят зимна екипировка, други не са тутус, както и анимационни костюми, както и Superman Capes. Участниците се отпуснаха в уникален леден бар – структура, разработена в ранчото на Jackson Fork, особено за събитието, направена изцяло от лед, както и сняг. Състезателите включваха редовни, начинаещи, както и дори студенти с високи институции.

„Не можеше да е по -добре“, заяви Дейв Окс, един от основателите на Бореалис Светове. „Какво забележително място. Уайоминг е славен. Фонът беше зашеметяващ. ”

Дебелите велосипеди не са нови за Pinedale, който има следи с една писта, обозначени за по-широките гуми. Градът също е къща на дрейфа, зимно състезание в планините на река Вятър, в която състезатели ски, колело или бягане по заснежена отрязана пътека. Тази година събитието е създадено за 12-14 март, както и разполага с 13-милиметров полумаратон, 28-километров маратон, както и на 100 мили ултрамаратон.

История на мазнини велосипеди

Популярността на планинските велосипеди в средата на 80-те години доведе до развитието на тлъсти мотори. Докато ездачите изследваха по-дълбоко през зимната аляска отзад, Аройос от Южен Ню Мексико, както и на плажовете на Мексико, те се нуждаеха от мотоциклети, адаптивни за терени като сняг, пясък, както и за кал.

През 1986 г. Жан Науд се вози през пустинята Сахара от Алжир до Тимбукту на прототип мотор с гуми с ниско налягане на мазнини. Тези, които се развиха в Мексико със стилове за активиране на велосипедни обиколки на меки пясъчни плажове. Производителите на рамки в Аляска започнаха да използват по -широки джанти, както и гуми по пътеката на Iditarod.

В средата на 2000-те години Big Bike Business произвежда версии „Fat Tire“, достъпни за продажба на обществеността. Феноменът наистина навърши възраст около 10 години по -късно, тъй като продажбите придобиха сцепление.

Спортът придобива сцепление

Трудна, плоска повърхност приветства състезатели на световното първенство на Borealis Fat Bike, проведено през януари на ранчото на Jackson Fork близо до Pinedale, Wyo.
Тъй като спортът се повиши до конкурентно ниво с растежа на конкурентите, пътеките, както и състезанията, той продължава да расте дори по време на пандемия.

Продажбите на мазни велосипеди за Borealis са нараснали с 50 процента през 2020 г., отчасти заради Covid, каза Kaczmarek.

„Хората остават в къщата, които търсят неща за вършене“, каза той.

Тъй като хората търсеха упражнения, социалното дистанциране, както и възможностите за транспорт, продажбите на велосипеди скочиха със 100 процента на някои пазари, според приложението за проследяване на физическото годност, Strava. Но, Kaczmarek заяви, че растежът на продажбите също се дължи на повишеното разбиране на гъвкавостта на мастния велосипед.

„В цяла Америка клиенти откриват, че можете да пътувате с дебел колело през цялата година, което се оказва, че е продажна точка, тъй като моторите стават повече, както и по -скъпи“, каза той. „С проста модификация на гумите сте подготвени за снега, пясъка, калта или каквото и да е. Донякъде отразява старите времена, когато колите и камионите са имали лятно време, както и снежни гуми. ”

Travis Counsell, изпълнителен директор на New England Association Bike Association (NEMBA), заяви, че са виждали инерция и в спорта.

„Дебелите колоездене определено е нарастващ раздел на спорта“, заяви Counsell, като кредитира похода на разширява наличието на устройства през последните години.

„Дебелите велосипеди, използвани да бъдат ограничени до онези наистина всеотдайни личности, които желаят да пътуват през цялата година, но сега виждаме, че в крайна сметка е по -изявен във всички видове ездачи“, добави Counsell. „И, разбира се, мазнините колоездене осигуряват отличен метод за пътуване през зимните месеци.“

Докато NEMBA не провежда никакъв вид специфични събития на мазнини велосипеди товаnull

Leave a Reply

Your email address will not be published.