Daytona International Speedway ще бъде домакин на тридневен фестивал на триатлона Challengyorthamerica 4-6 декември заедно с САЩ триатлон и организацията за професионални триатлети. Събитието ще включва поредица от различни състезания за възрастови групи, заедно със световно първенство на PTO Middle Distance с награда за 1 милион долара.

Заедно със събитието на Световното първенство в Дейтона Бийч, Флорида, ще има триатлон на спринт, младежко състезание за младши предизвикателства, състезание за щафета, Дуатлон и Аквабийк, заедно със събития с 5K, 10K и разходка. Ще има и триатлон на средни разстояния, където най-добрите шест финиширащи мъже и жени във всяка възрастова група ще се класират за шампионата на PTO през май 2021 г. в Саморин, Словакия.

„Пандемията Covid-19 повлия на ежедневието и рутините ни по драматични начини“, казва Роки Харис, изпълнителен директор на Triathlon в САЩ. „Докато се приспособим и се адаптираме към тези променящи се обстоятелства, ние също знаем, че цялата ни мултиспортна общност с нетърпение очаква деня, в който можем да се състезаваме спокойно и отговорно. USA Triathlon се гордее, че подкрепя предизвикателството и PTO, като санкционира събитие от световна класа през декември, което ще покаже другарството на нашия спорт. ”

Challengeenorthamerica работи за подобряване на състезателните преживявания за спортисти и семейства и организира 40 събития на пълно и средно разстояние в 26 страни.

„Глобалната пандемия разсели спортистите и отмени състезанията и сега повече от всякога, светът ни трябва да се обедини“, заяви изпълнителният директор на ChallengeRthamerica Уилям Кристи. „Нашият фестивал ни позволява да развеселим и се състезаваме за споделена кауза.“

Споделя това:
Twitter
Facebook
Печат
LinkedIn
Reddit
електронна поща

Leave a Reply

Your email address will not be published.