стрес и тревожност при тенис

Ще забележите редица митове за нервите, в които играчите влизат в света на тениса.

Мит №1: Експертите с най-високо класиране на тенис печелят, тъй като не са нервни.

Мит №2: Ако съм нервен, ще играя лошо.

Мит №3: Аз съм просто тревожен човек. Нищо, което не мога да направя, за да ми помогна да играя много по -добре тенис.

Нека да разгледаме тези митове един по един.

Първият мит е: „Експертите с най-високо класиране на тенис не се изнервят.“

Някои по-млади играчи вярват, че играчите от най-високо ниво са постигнали състоянието си в спорта, тъй като не се изнервят. Реалността е, че всеки тенисист изпитва известна степен на нерви. Това си струва да се повтори, всеки тенисист изпитва известна степен на нерви.

Вторият мит гласи: „Ако съм нервен, ще играя зле.“

Тъй като всички тенисисти се изнервят, това показва, че нервите са нормални. Шампионът на мач изпитва нерви, както и губещият на мача изпитва нерви. Разликата е, че играчите, които играят най -добрите си, са открили да се справят с нервите си.

Третият мит е: „Аз съм просто тревожен човек. Нищо, което не мога да направя, за да ми помогна да играя много по -добре тенис.

Въпреки че може да е вярно, че някои хора са много по -тревожни от други, има ефективни психични методи, които всеки тенисист може да открие, за да се справи с нервите си, както и да играе на най -добрия си тенис на последователна основа.

Управлението на нервите е психическо умение, което всички спортисти могат да установят с умствена тренировка. Психичните умения не могат да бъдат открити за една нощ, точно тъй като мощен бекхенд с две ръце не може да бъде открит за една нощ.

С ангажираност, както и метод, можете да откриете, за да играете най -добрия си тенис, като регулирате емоциите си, както и използвате малко степен на нерви, за да подхранвате играта си.

Пример за точно как да се справите с емоциите може да се види в играта на Белинда Бенчич на първенствата в Дубай през 2019 г.

Bencic влезе в шампионатите в Дубай, след което продължи да победи четири играчи на Top-10 Place en Path, за да спечели първата си титла на WTA за три години и половина.

На финала Бенсич победи бившия шампион Петра Квитова с 6-3, 1-6, 6-2, както и тя го направи, като регулира нервите си.

С други думи, Bencic успя да се справи с нервите си, като се съсредоточи върху нейния метод на мача по точка, вместо да се съсредоточи върху спечелването на титла.

БЕНКИЧ: „Да, наистина изненадващо се чувствах по -малко разтревожен, отколкото вчера, дори във втория сет. Петра играеше изключително добре. Започнах да пропускам и малко, тъй като тя оказваше натиск върху мен. Този трети сет изобщо не вярвах в успеха. Ето защо бях спокоен. Това всъщност беше моят психически план. ”

Не е нужно да давате възможност на нервите да ви карат да се биете. Като откриете да приемате нерви, можете високо ниво на тенис.

Съвет за управление на нервите по време на тенис мач:

Тенис играчите в крайна сметка бяха дори много по -тревожни, когато се съсредоточат върху това как се чувстват точно, когато се чувстват, когато не са нервни – или се притесняват от резултата от точка или мач.

Много от решаващото нещо, когато се чувствате разтревожени, е да продължите да зависи от люлеенето си, както и да не започнете да натискате сферата назад – особено ако имате преднина

Увеличете самочувствието си, както и се фокусирайте с професионалния коучинг на психичните игри!

Инструкторът на Master Mental Mental Game д -р Патрик Кон може да ви помогне да се отървете от проблемите си с менталната игра с личен коучинг.

Можете да работите със самия д -р Патрик Кон в Орландо, Флорида или с помощта на Skype, FaceTime или телефон. Телефонът ни се обади безплатно на 888-742-7225 или се свържете с нас за много повече информация за различните програми за коучинг, които предлагаме!

Какво казват нашите стажанти за психически коучинг?

„Изненадани сме от това колко точно„ Положителният спортист “е помогнала на моята племенница да играе най -добрия си тенис по време на мачове. Тя всъщност стигна до най -отдалечения кръг на състезание (полуфинали) след завършване на компактдисковете, както и работна книга. Ще направим всички 3 от поредицата. ”~ Джейсън Бургуньон, чичо

„Досега програмата върви наистина добре! Моето дете прави работната книга, както и слуша аудио частта, както и се наслаждаваше! Той е играл много по -добре през последните няколко седмици, както и заяви, че програмата му помага да се фокусира, както и да не бъде по -скоро толкова разочарована. ”~ Тара Мариано, спортен родител

Научете доказани методи за ментална игра на тенис, за да направите най -доброто си на корта!

Вие (или вашите играчи) изпълнявате толкова, колкото способността ви в конкуренцията?

Донасяте ли най -добрите си, както и много положителна игра в мачове?

Често чувам играчите да мърморят за спазването на проблеми, когато играят в мачове …

„Ставам толкова стегнат или напрегнат преди мачове, че не мога да повярвам директно или да имам някакъв вид ритъм в моята игра.“

„Толкова се разочаровам от удряне на лоши снимки или с грешки, както и снежни топки.“

„Очаквам толкова много, когато играя, че се разплитам, както и губя увереност, когато мачът не върви по план.“

„Моята увереностnull

Leave a Reply

Your email address will not be published.