по -малко от седмица, след като беше наета като временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор, както и президент на САЩ гимнастика, Мери Боно подаде оставка на обстановката си, спазвайки проверка на функцията на законодателната си фирма при сексуалното насилие Детракция, която разтърси националния управителен орган.

Боно бе обявен за временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор на 12 октомври, докато Прегледът за дългосрочен лидер продължава. Новият лидер ще замени Кери Пери, който подаде оставка под натиск от американския олимпийски комитет през септември след само девет месеца на работа. Пери беше вкаран да замени дългогодишния президент Стив Пени, който подаде оставка вследствие на детракцията, включително след като бившият лекар от екипа Лари Насар.

След като Боно разкри наемане, тя се справи с критиките на звездния спортист Симоне Бийлс, който постави под въпрос миналите туитове на Боно срещу Nike, който наема Colin Kaepernick за скорошна маркетингова кампания. Въпреки това, Bono се справи още с много по -голям натиск през последните дни за работата си с Faegre Baker Daniels, законодателна фирма, която препоръча USAG по време на скандала в Насар. Докато Боно не работеше по делото на фирмата за случая с гимнастиката, Олимпиецът, както и жертвата на Насар Али Райсман, наред с други, беше поставила под въпрос наемането й в USAG, при условие че връзката на фирмата.

„Въпреки ангажимента си към спорта на гимнастиката, както и подпомагането на преместването на организацията напред, ние вярваме, че това е в най -добрия интерес на организацията“, заяви в изявление на USAG Съветът на директорите в изявление, в което обяви оставката на Bono. „Ние като съвет сме посветени на предприемане на действия, когато вярваме, че се изисква промяна на програмата, както и да отговаряме на нашата гимнастика.

“While we continue the browse for a long-term president as well as CEO as well as are currently seeking input from essential stakeholders on that search, we stay steadfast in our efforts to fundamentally transform the organization whatsoever levels to guarantee athlete security as well as благополучието е в основата на всичко, което правим. Също така сме посветени на това да се уверим, че фокусът остава върху спортистите – включително тази седмица като наш човек, както и жените се отправят към Доха, за да се борят в Световното първенство. Въпреки че постигнахме напредък, имаме много повече работа. ”

В изявление изпълнителният директор на USOC Сара Хиршланд каза: „Докато обстоятелството е жалко, ние разбираме, че гимнастиката в САЩ остава посветена на процеса на откриване на нов и дългосрочен изпълнителен директор. USOC е посветен на трудната работа с Съвета на USAG, за да открие най-добрия лидер, който може да развие гимнастика толкова, колкото организацията от световна класа, ние разбираме, че може да бъде. И персоналът на USOC, както и аз, ще продължа да работят внимателно с USAG както в краткосрочен, така и в дългосрочен план, тъй като те разглеждат нов лидер. Благополучието на спортистите от Team USA е основната ни грижа, когато се справяме с този процес. ”

Споделя това:
Twitter
Facebook
Печат
LinkedIn
Reddit
електронна поща

Leave a Reply

Your email address will not be published.